Catalogus 1976

Titel:Elektrische Treinen in de Hema
Ondertitel:Katalogus 1976
Jaar van Uitgave:1976
Aantal pagina’s:16 pagina’s (8x dubbelzijdig, inclusief omslag)
Formaat:148.5 x 210 mm / staand A5
HEMA TREINEN TREINEN WAARMEE U PLEZIER ZULT BELEVEN

Alvorens uw spoorbaan in gebruik te nemen dient u de volgende tips in acht te nemen.

Leg de rails vooral vlak. Het beste is ’n hechte bevestiging op een tableau b.v. spaanplaat. Natuurlijk mag gebruik worden gemaakt van hellingen, als u er maar voor zorgt dat de ondergrond vlak is, zodat geen speling in de rails (althans geen hoogteverschil in linker- en rechter rail) ontstaat. De rails moeten verder goed in elkaar worden geschoven. Zie enkele suggesties voor het model van uw spoorbaar in deze catalogus.

Zorg er voor, dat geen ander metaal met de rails in kontakt komt. Dit zou kortsluiting kunnen veroorzaken.

De rails moet steeds vrij van stof en vet zijn. Voor het schoonmaken kunt u spiritus gebruiken.

De Hematrein rijdt op een veilige gelijkstroom transformator die tevens geschikt is voor het aansluiten van elektrische wissels en verlichting. Een schema voor aansluiting en bediening vindt u in deze catalogus. Bevestig eerst de draad aan de contactrail, daarna aan de transformator, en pas daarna steekt u de stekker in het stopcontact. Als de stroom eenmaal door de transformator gaat is de veiligheid gewaarborgd.

Mocht er iets stuk gaan aan uw transformator en/of treinset, knutselt u dan vooral niet zelf hieraan. Daardoor vervalt namelijk uw garantie. De Hema heeft voor u een uistekende reparatie service afdeling. Veel plezier van uw Hema trein.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *