Na vele jaren van verzamelen ontbreken er helaas nog diverse HEMA treinmodellen in mijn verzameling. Mocht u op zolder, op beurzen of bijvoorbeeld online één van de door mij gezochte modellen tegenkomen dan mag u mij daar altijd over berichten. Neem hiervoor contact met mij op via het contactformulier. U krijgt altijd een reactie terug.

Let bij het vergelijken tussen uw model en de afbeelding op mijn website goed op details zoals bijvoorbeeld kleur van de tekst, de spelling van het opschrift of op de nummering van locomotief of wagon. Onder ieder model staat een korte beschrijving met eventuele aandachtspunten waaraan het model wat ik nog zoek dient te voldoen.

Lima catalogusnummer: 1653 of 1653/L
Hema catalogusnummer: 1534-1601
HEMA catalogus: 1974, 1975
Schaal: H0 / 1:87
Omschrijving: Duitse diessellok. MDT L.O.B. 119 mm
Bijzonderheid: Zilverkleurig dak met hoorns, zilverkleurige cabinevleugel aan voorzijde. Betreft vermoedelijk een studiemodel, deze locomotief is met aangrenzende zekerheid niet in deze uitvoering uitgebracht.

Lima catalogusnummer: 8040 of 8040/L
Hema catalogusnummer: 1534-1621
HEMA catalogus: 1977
Schaal: H0 / 1:87
Omschrijving: Electrische loc. van de Duitse spoorwegen D.B. geschikt voor allerlei dinesten L.O.B. 196 mm. Asindeling Bo-Bo.
Bijzonderheid: Het serienummer 111001-4 staat onder het DB logo op de beige gekleurde bovenste helft van de cabine in plaats van de donker gekleurde onderste helft. Deze locomotief is met aangrenzende zekerheid niet in deze uitvoering uitgebracht. Vermoedelijk is een model van een andere producent (Trix?) aangepast (andere pantograaf en koppeling) en voor de catalogusafbeelding gebruikt.


copyright © 1996-2024 all rights reserved. protected by the copyright laws of the Netherlands, Europe and by international treaties.
deze website berust op een prive initiatief en heeft geen relatie met warenhuisketen HEMA, noch wordt zij onderhouden door HEMA of haar medewerkers.

Gebruiksvoorwaarden   |  Privacyverklaring   |  Contact