Helpt u mee het HEMA overzicht compleet te maken?

Na vele jaren van verzamelen ontbreken er helaas nog steeds diverse HEMA treinmodellen in mijn verzameling. Mocht u op zolder, op beurzen of bijvoorbeeld snuffelmarkten één van de door mij gezochte modellen tegenkomen dan mag u mij daar altijd over berichten. Neem hiervoor contact met mij op via het contactformulier. U krijgt altijd een reactie terug.

Let bij het zoeken naar de door mij ontbrekende locomotieven en wagons goed op details zoals bijvoorbeeld kleur van de tekst, de spelling van het opschrift of op de nummering van locomotief of wagon. Van sommige locomotieven en wagons zijn in de loop der jaren meerdere, afwijkende, versies uitgebracht. Bij de afgebeelde wagon hieronder (HEMA catalogus 1971, Grill Express) zijn bijvoorbeeld de ramen horizontaal in twee delen gesplits (onderste helft en bovenste helft). Of deze wagon ook daadwerkelijk door Lima is uitgebracht is niet zeker. Het kan hier ook om een prototype gaan of om de artistieke vrijheid van de tekenaar. Prototypen, afwijkend van het uiteindelijke model, werden wel vaker in de catalogus opgenomen. Ook werden soms aangepaste modellen van andere fabrikanten (zo ken ik voorbeelden van Fleischmann en vermoedelijk ook van Trix) in de catalogus opgenomen omdat het eigen Lima model nog niet gereed was om gefotografeerd of nagetekend te worden.De afbeelding hieronder toont deze zelfde wagon, uitgebracht door Lima, maar dan zonder deze onderverdeling in de ramen. Deze onderstaande wagon is reeds aanwezig in mijn collectie en wordt niet door mij gezocht.
Gebruik onderstaande links om de pagina met door mij gezochte locomotieven of wagons te bekijken. Onder iedere afbeelding is een tekstuele toelichting aanwezig. Achter “Bijzonderheid:” staat steeds vermeld waarop u dient te letten mocht u één van deze modellen tegenkomen.

Overzicht (mij bekende) ontbrekende startsets.

Overzicht ontbrekende locomotieven.

Overzicht ontbrekende wagons.

Overzicht ontbrekende rijtuigen.

Overzicht ontbrekende rails.

Overzicht overige items.

Overzicht modellen met schade of onjuistheden.