Nieuwe aanwinsten

Momenteel kan ik niet de tijd vinden om mijn nieuwe aanwinsten netjes op de website te publiceren. Daarom geef ik op deze pagina een overzicht van deze “nieuwkomers”. Het is vanzelfsprekend wel de bedoeling om deze aanwinsten binnen enige tijd alsnog netjes te fotograferen en inclusief aanvullende informatie een plekje op mijn website te geven.

2019-11-21 Onbekende personentrein startset

Eind november krijg ik via hematreinen.nl een berichtje van een zeer aardige familie uit Bergen. Ze gaan binnenkort verhuizen en op zolder staan nog wat treinspullen waaronder een startset van de HEMA. Of ik eventueel geïnteresseerd ben in deze treinspullen?

Het blijkt een voor mij onbekende Lucky Life startset te zijn. De set lijkt erg op een set welke in de catalogus van 1965 is opgenomen maar dan met een andere locomotief en messingkleurige rails in plaats van de bekende zilverkleurige rails. Het zou goed kunnen dat het dezelfde set is maar dat door de jaren heen de locomotief omgewisseld is of dat deze set met een andere locomotief werd verkocht dan dat de catalogus aangeeft.

2019-10-20 Onbekende personentrein startset

In oktober werd onderstaande, voor mij onbekende, startset via marktplaats aangeboden. Uit dezelfde reeks (vermoedelijk rond 1972/1973) had ik al de goederentrein met catalogusnummer 15.63.2975. Met deze personentreinset is deze serie nu vermoedelijk compleet.20191208_132847.jpg

2 gedachten over “Nieuwe aanwinsten”

 1. Goedenavond , Ik ben in het bezit gekomen van dezelfde locomotief maar dan in het groen. Er heeft geen panthograaf op gezeten. Ik heb ergens een foto gezien van een groenkleurig model dus zonder pant.
  De opdruk was geel.
  Er staat geen merk op.
  Is daar iets van bekend ?
  Mvg,
  Henk van Mourik

  1. Hallo Henk,

   Dit lokje als groene variant is goed mogelijk. Lima verkocht deze lokjes in rood en groen, zonder pantograaf en zonder merkopdruk, in de goedkope startsets. Vaak met een transformator werkend op batterijen. Dat het lokje zonder pantograaf verkocht is zie je aan het ontbreken van een gat in het dak. Of de groene variant ook door Hema is verkocht durf ik niet te zeggen. Ik ben de groene variant in een Hema startset nog niet tegengekomen.

   Zoek op internet op afbeeldingen van ‘Lima E69’ of ‘Lima E6902’ dan kom je diverse uitvoeringen van deze locomotief tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *