Nieuwe aanwinsten

Momenteel kan ik niet de tijd vinden om mijn nieuwe aanwinsten netjes op de website te publiceren. Daarom geef ik op deze pagina een overzicht van deze “nieuwkomers”. Het is vanzelfsprekend wel de bedoeling om deze aanwinsten binnen enige tijd alsnog netjes te fotograferen en inclusief aanvullende informatie een plekje op mijn website te geven.

2020-11-28 Elektrische locomotief serie BB 15000

De locomotief die in 1981, 1982 en 1983 in de HEMA catalogi is opgenomen. Vermoedelijk is echter vooral de BB-15063 met zwarte cabine verkocht. Deze uitvoering met zilverkleurige cabine en nummer BB-15008 is lastiger te vinden.Aangekocht via FrTrains (Frankrijk).  

2020-10-17 Grote Lucky Life Personentrein

Gevonden! De startset waarvan ik zeker wist dat deze in mijn verzameling ontbrak omdat de HEMA bij uitzondering de startsets in 1965 in de catalogus had opgenomen. Helaas is de doos niet in perfecte staat maar de treinset is dan ook 55 jaar oud. De wissels waren niet meer aanwezig. Ik moet nog even mijn zolder doorzoeken voor een setje vervangende wissels uit die periode. De getoonde wissels op de foto zijn vanzelfsprekend uit een latere periode.
Aangekocht via Marktplaats, Verkoopster: M J (Emmen).  

2020-08-12 SBB Zwitsers restauratierijtuig 632408

Het Zwitserse restauratierijtuig heb ik al meerdere keren in mijn verzameling zitten maar telkens met grijs draaistel. In zowel de Lima als de HEMA catalogus staat deze wagon met zwarte draaistellen afgebeeld. Deze heb ik nu eindelijk ook aan mijn verzameling kunnen toevoegen.Aangekocht via Marktplaats, Verkoper:Ernest (Nieuwendijk).  

2020-08-08 Diverse wagons

Op de website van Eurospoor kwam ik deze week drie Lima wagons tegen welke nog ontbraken in mijn verzameling. Deze wagons uit de periode 1965-1973 zien er nog als nieuw uit.Aangekocht via Eurospoor.  

2020-08-04 Dinkelacker containerwagon 632412

Begin augustus werd op Marktplaats de goederenwagon met Dinkelacker biercontainers aangeboden. Gezien de metalen wielen ga ik er voorlopig vanuit dat dit niet de HEMA maar de Lima uitvoering is. In de catalogus staat deze wagon afgebeeld met geel/witte containers (bovenste helft wit, onderste helft geel) maar in werkelijkheid is de gehele zijkant van de container geel. Vermoedelijk is dit weer een mooi voorbeeld van de artistieke vrijheid welke de tekenaars van de catalogusafbeeldingen soms namen.Aangekocht via Marktplaats, Verkoper: Hans (Hendrik-Ido Ambacht).  

2020-08-04 BP en Esso Tankwagons 632302 (soms gaat het mis)

Begin augustus werden op Marktplaats diverse tankwagons waaronder de door mij nog gezochte tankwagons van BP en Esso aangeboden. Helaas blijkt met deze aankoop dat niet iedere marktplaats verkoper even betrouwbaar is. De kwaliteit van deze wagons is ronduit slecht. Ontbrekende buffers, defecte koppelingen, losliggende tanks. Eigenlijk zijn alleen de wielen nog bruikbaar en kan de rest zo de afvalbak in. Pas op voor deze verkoper die in zijn advertenties kreten als “fotos maken deel uit van de advertentie” en “geen garantie” gebruikt maar vervolgens geen duidelijke foto’s plaatst en niet netjes aangeeft dat iedere wagon wel één of meerdere defecten heeft.Aangekocht via Marktplaats, Verkoper: Adriaan (Doetinchem).  

2020-08-01 Dieseltreinset 1554.8200

Eind juli werd op marktplaats de dieseltreinset met catalogusnummer 1554.8200 aangeboden. Op zich is dit niet vernoemenswaardig want deze startset wordt wel vaker aangeboden en ik heb deze startset al geruimte tijd in mijn verzameling zitten. Echter dit exemplaar bevatte niet de standaard diesellocomotief met een geel/grijze cabine maar een diesellocomotief met een geheel gele cabine. Vermoedelijk heeft Lima aan het eind van de Hema periode besloten om de productiekosten nog verder terug te brengen door de cabine niet langer van een grijs gespoten bovenkant te voorzien.

Aangekocht via Marktplaats, Verkoper: ML (Amsterdam).  

2019-11-21 Onbekende personentrein startset

Eind november krijg ik via hematreinen.nl een berichtje van een zeer aardige familie uit Bergen. Ze gaan binnenkort verhuizen en op zolder staan nog wat treinspullen waaronder een startset van de HEMA. Of ik eventueel geïnteresseerd ben in deze treinspullen?

Het blijkt een voor mij onbekende Lucky Life startset te zijn. De set lijkt erg op een set welke in de catalogus van 1965 is opgenomen maar dan met een andere locomotief en messingkleurige rails in plaats van de bekende zilverkleurige rails. Het zou goed kunnen dat het dezelfde set is maar dat door de jaren heen de locomotief omgewisseld is of dat deze set met een andere locomotief werd verkocht dan dat de catalogus aangeeft.

Familie nam zelf contact met mij op.  

2019-10-20 Onbekende personentrein startset 15.63.2975

In oktober werd onderstaande, voor mij onbekende, startset via marktplaats aangeboden. Uit dezelfde reeks (vermoedelijk rond 1972/1973) had ik al de goederentrein met catalogusnummer 15.63.2975. Met deze personentreinset is deze serie nu vermoedelijk compleet.20191208_132847.jpg

2 gedachten over “Nieuwe aanwinsten”

 1. Goedenavond , Ik ben in het bezit gekomen van dezelfde locomotief maar dan in het groen. Er heeft geen panthograaf op gezeten. Ik heb ergens een foto gezien van een groenkleurig model dus zonder pant.
  De opdruk was geel.
  Er staat geen merk op.
  Is daar iets van bekend ?
  Mvg,
  Henk van Mourik

  1. Hallo Henk,

   Dit lokje als groene variant is goed mogelijk. Lima verkocht deze lokjes in rood en groen, zonder pantograaf en zonder merkopdruk, in de goedkope startsets. Vaak met een transformator werkend op batterijen. Dat het lokje zonder pantograaf verkocht is zie je aan het ontbreken van een gat in het dak. Of de groene variant ook door Hema is verkocht durf ik niet te zeggen. Ik ben de groene variant in een Hema startset nog niet tegengekomen.

   Zoek op internet op afbeeldingen van ‘Lima E69’ of ‘Lima E6902’ dan kom je diverse uitvoeringen van deze locomotief tegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *